Wednesday, November 7, 2012

Tak Dok Kata Sepakat Doh Ko PAS PKR

PKR dan PAS, umum tahun mereka ni memang bersama-sama, bersatu nak tumbangkan UMNO. Bukan itu sahaja, dalam persepakatan mereka tu, DAP pun join mereka jugak. Bermacam-macam strategi dan agenda yang mereka susun semata-mata nak dapatkan keyakinan rakyat Malaysia untuk menyokong mereka. Malang sungguh kepada mereka yang telah terpedaya. Apa pun masih ada masa lagi kalau nak taubat dari terus terpedaya.

Bermacam-macam yang kita dengar mengenai mereka ni. Contohnya, bila BN buat program untuk orang muda, dia pun buat program yang sama jugak. BN buat program bantuan kemasyarakatan, mereka pun sama naik buat program yang lebih tak kurang, tak kurang pun lebih program kemasyarakatan. Kalau dengar mereka punya agenda dalam penganjuran ceramah tu, memang he at sungguh. Terpampang besar gambar penasihat parti yang mereka sanjung, walaupun tahu dia pernah melakukan perkara yang mengaibkan. Tak malu sungguh mereka ni.


Hari ni, alih-alih kita dengar dewan pemuda Pas Pusat nak buat perhimpunan sebab kenyataan yang dikeluarkan oleh Nurul Izzah berkenaan dengan kebebasan beragama. Apa la nak jadi dengan dorang ni. Dah la berpolitik menggunakan nama agama, sekarang suka-suka pulak nak tunjuk pandai buat kenyataan sendiri mengenai agama. Tersasul pulak kata media cuba memanipulasi kenyataan sendiri. Orang macam gini ker nak dijadikan pentadbir dan pemimpin masa depan.

Payah betul nak bagi tau kat mereka-mereka yang buta penglihatan dan pendengaran. Sebolehnya masih lagi nak nafikan dan menuduh BN punca segalanya. Sanjung sangat ulamak dunia kafir semata-mata kerana duit. Ada keluarga yang pincang gara-gara persefahaman yang berbeza. Sanggup menafikan pertalian persaudaraan pun ada.
Politik.....Politik......Politik........ semua nak di politik kan ......

No comments:

Post a Comment