Friday, April 5, 2013

PAS punca Zulkifli Noordin Hina Hindu.

Sebelum ini sudah beberapa kali melontarkan isu sensitif dengan harapan untuk menggugat sokongan rakyat kepada BN, antaranya isu kalimah Allah S.W.T dan isu hudud, tapi belum pun klimaksnya tercapai alih-alih bahana buruknya terpantul semula ke dahi mereka sendiri.

Demikian halnya yang berlaku dalam isu melibatkan Zulkifli Noordin yang dikatakan telah menghina agama Hindu sebagaimana cuba dipropagandakan oleh PR melalui sebuah klip video pendek yang disiarkan dalam Youtube.

Niat utama PR menyiarkan video tersebut selain untuk memburukkan imej Zulkifli, ia juga bertujuan untuk membunuh imej NGO Perkasa yang dianggotai peguam itu.

Malang bagi PR apabila kebenaran terbukti mengatasi kebatilan bila mana ternyata video itu bukannya ucapan terbaru, sebaliknya ia adalah kuliah agama oleh Zulkifli sewaktu bekas Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu itu teguh kepercayaan dengan perjuangan PAS.

Ia berlaku sebelum kewujudan PR, sebaliknya saat itu Barisan Alternatif (BA) sedang merudum kejatuhan dan pakatan baru Barisan Rakyat (BR) dalam pembikinan untuk menempuh PRU 12 2008. Harus diingat, Pakatan rakyat (PR) hanya wujud selepas PRU 12.

Tika itu juga Zulkifli adalah peguam bela kepada Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim dan NGO Perkasa pula belum pun wujud lagi, tapi dalam video yang ditayangkan itu sengaja ditulis tajuk "Zulkifli Nordin (Perkasa) Menghina Agama Hindu" yang jelas menunjukkan motif PR untuk menyembunyikan kenyataan sebenar.

Untuk rekod, Zulkifli adalah ahli PAS dan merupakan pemimpin utama bagi PAS Kawasan Bandar Tun Razak, yang kemudian dipinjamkan kepada PKR untuk mewakili parti anak beranak Anwar di Parlimen Kulim Bandar Baharu pada PRU 12 yang lalu.

Dua tahun kemudiannya Zulkifli dipecat oleh PKR. Peguam itu ahli PAS tapi PKR pula memecat keahlian Zulkifli sebagai ahli parti, macam mana mereka melakukannya sukar di mengertikan. Parti 69 tunggang terbalik memang unik, sebab itu jangan pelik bila PR memanipulasi pula video Zulkifli.

Era BlackBerry®

No comments:

Post a Comment